Legyen akár egy forró nyári nap, vagy egy hideg téli este a Sojade különleges szójajoghurtjait bármikor elővehetjük a hűtőből, hogy néhány perces gasztronómiai élvezethez jussunk. Ezek a krémes bio szója készítmények koleszterin és tejcukormentesek, koncentrált zsírsavakban szegények, azonban növényi fehérjében gazdagok.

Laktóz-érzékenyeknek és vegetáriánusoknak kiváló alternatíva.

Sokan félnek, hogyha nem fogyasztanak elég állati fehérjét, akkor szervezetük legyengül, és teljesítőképességük romlik. Ez csupán egy tévhit, amire világbajnok sportolók is rácáfoltak számtalan esetben. Gondoljunk csak Carl Lewis olimpiai bajnok sprinterre, aki bevallási szerint akkor érte el legjobb eredményeit, amikor áttért a vegán életmódra. Megemlíthetjük Alexander Dargatz vegán testépítőt is, aki etikai, gazdasági, spirituális és egészségi okokból tért át a növényi étrendre.

 

Az embernek messze nincs szüksége akkora mennyiségű fehérjére, mint amennyit igyekszik bejuttatni a szervezetébe.

Aki vegyes étrenden él, az ha kevés húst és tejterméket is fogyaszt, többnyire jócskán átlépi a szükséges mennyiséget. A rendszeresen elfogyasztott többlet fehérje azonban az egyik legfőbb egészségkárosító. Ezt a WHO szakemberei is alátámasztják, amikor megszabják a napi fehérje szükségletet, azonban az általuk megadott értéket vegyes étrenddel nehéz nem túllépni. Ha mégis attól tartunk, hogy nem jut elegendő fehérje a szervezetünkbe, vagy sportolunk, fizikai munkát végzünk, egy igazán finom megoldás, ha a fehérjét  pl szójajoghurttal pótoljuk. A szójatermékek fehérjében gazdagok és az emberi szükségletnek akár többszörösét is képesek kielégíteni. A Sojade kínálatának egészséges joghurt (vagy akár tejföl) helyettesítői önmagukban vagy ételekhez keverve is a vegetáriánus konyha remekei. Ugyanakkor azoknak is kielégítők, akik pusztán a tejből származó joghurtok mellékhatásait szeretnék elkerülni. 

 

Köztük a hagyományos és a különleges ízek kedvelői egyaránt találnak kedvükre valót. A megszokott eper, meggy és barack íz mellett, nyáron frissítő hatású lehet a citromos változat. Felgyorsítja az emésztést, ha a szilvás Sojade joghurtot fogyasszuk, így ezt főként fogyókúra alatt, tisztítókúrák előtt érdemes kipróbálni.

Ha déligyümölcsre vágyunk, akkor válasszuk a banános vagy az ananászos szója finomságot. Ínyenceknek ajánljuk, próbálják ki a bodza-őszibarack, málna-maracuja, zöldalma-gránátalma, vagy a mangó-barack kettősét. Az igazán édes ízek kedvelőinek a selymes vanília joghurtot kínáljuk.

Ha szeretjük az erdei gyümölcsöket, akkor biztosan kedvencünkké válik a fekete ribizli-vörös áfonyás ízkompozíció.

Minden termék bio alapanyagokból készül, génkezelt szóját egyik sem tartalmaz. A gyártásnál 100m mélységből feltörő természetes forrásvizet használnak. A Sojade termékeit bio nádcukorral édesíti, ami sokkal egészségesebb, mint a finomított fehér répacukor.

A joghurtok bifidus essensis probiotikummal készülnek, amely jótékony hatását a bélben fejti ki. A bélben kapcsolatba lépnek a bélnyálkahártya sejtjeivel. Elősegítik a kórokozó baktériumok leküzdését, serkentik a bélfal mozgékonyságát, valamint a szervezet számára értékes tápanyagokat is termelnek(K- és B-vitaminok, folsav). A vastagbélbe eljutva segítik az emészthetetlen szénhidrátok lebomlását, növelik a vitaminok és ásványi anyagok felhasználását. Szerepet játszanak a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, segítik az immunrendszert.

A Sojade joghurtokból pár perc alatt bögrés desszertet is készíthetünk egy kis fantázia segítségével.

Kis tálka aljába halmozzunk apróra tördelt teljesörlésű vegán kekszet. Erre borítsuk rá a Sojade vaníliás joghurtot, amibe keverhetünk aszalt gyümölcsöt, mazsolát. Vigyázat! Nyers gyümölcsöt ne adjunk semmilyen termékhez, mert az összeerjed és alkoholt képez szervezetünkben minden egyébbel.

A joghurt tetejére jöhet egy vékony réteg darált mandula. A desszertünk tetejére készítsünk karob krémet, szórjuk meg erjedés gátló fahéjjal, tegyük mélyhűtőbe 15percre, majd fogyasztható.

A karob krémet Naturganik zabpehelylisztből, Biorganik barna nádcukorból, Eden vegán margarinból, Sojade tejszínből, és Biorganik karobból készítsük el.

25dkg zabpehelylisztet keverjünk össze 2dkg karobporral. 10dkg margarinhoz adjunk 12dkg nádcukrot, hevítsük fel, azaz karamellizáljuk és ezt adagoljuk a száraz összetevőkhöz. Ezután jöhet a keverékhez annyi Sojade szója tejszín(kb 1,5 doboz), hogy krémes állagot kapjunk. Pici vizet is tehetünk hozzá, ha túl sűrűre sikerülne.Várjuk meg, míg a krém kihűl, csak ezután öntsük a joghurtra.

A desszert minden összetevője megvásárolható a biorganik.hu-n, a VeganFoodMarket webáruházában.

                                                                              írta:Takáts Kriszta